Etin Beslenmedeki Önemi
02 Tem
  • 02 Tem. 2018, Pazartesi
  • 202

Etin Beslenmedeki Önemi

İnsan beslenmesi, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun tüm ülkelerin üzerinde önemle durdukları bir konudur. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, insanlarına öncelikle nicelik bakımından yeterli besin maddeleri sağlama çabasındadır. Gelişmiş ülkelerde ise nicelik sorunu bulunmadığından daha çok nitelik konusu ön plana çıkmaktadır.

Et, yüksek biyolojik değeri, doyuruculuğu ve içerdiği proteinler açısından insan beslenmesinde ön sırada yer alan bir besin maddesidir. Ette bulunan proteinler insan organizmasında kayba uğrayan proteinleri 0'e varan bir oranda giderir. Tüketmekte olduğunuz et ve et ürünlerinin hijyenik şartlarda ve veteriner kontrolünde kesilip tüketiminize sunulması sağlığınız açısından büyük önem taşımaktadır. Et ve et ürünleri satın alınırken güvenilir firmalar tercih edilmelidir.

Kesim hayvanlarının etleri, iç organları ve kanlarındaki hayvansal proteinler hayat için lüzumlu esansiyel aminoasitlerin taşıyıcısıdır. Et, içerdiği ekstraktif maddaler nedeniyle mutfaklarda çok çeşitli biçimde işlenir. Et teknolojisinin çeşitli branşlarında pişirilmek, kızartılmak, tütsülenmek ve salamura işlemine tabi tutulmak suretiyle pek çok ürüne dönüştürülür.

Eti oluşturan kas liflerinin sindirimi kolaydır. Pişirilmiş et mideyi 2-3 saat sonra terkettiği halde kızartılmış et ancak 4 veya 5 saat sonra ince bağırsaklara iletilir.

DİĞER
Sağlıklı Et Tüketimi

Sağlıklı Et Tüketimi

Hem pişirmede kolaylık hem de lezzet açısından eti buzdolabında 1 derecede 24 saat beklettikten sonra tüketin. Taze eti buzdolabında en fazla 1 gün saklayın. Uzun süre saklayacaksanız, yiyeceğiniz miktarlarda ..

  • 05 Tem. 2018, Perşembe
Mükemmel Et Pişirmenin Püf Noktaları

Mükemmel Et Pişirmenin Püf Noktaları

Güzel pişirilmiş bir et için yemek yapmanın en zirve noktalarından biri diyebiliriz. Bu noktada da işin içine bazı püf noktalar girerek ev ortamında hazırlanan etin lezzetini bambaşka bir noktaya taşıyabiliyor. ..

  • 04 Tem. 2018, Çarsamba
Hamilelik Döneminde Et Tüketimi

Hamilelik Döneminde Et Tüketimi

Hamilelik sırasında güvenli gıda kullanma kurallarına uymak için özellikle dikkatli olmanız gerekir. Bu, etinizi güvenli bir şekilde saklamak, hazırlamak, iyi pişirmek ve yemeden önce düzgün bir şekilde ..

  • 03 Tem. 2018, Salı